Полицията иззе хиляди късове контрабандни цигари, тютюн, незаконно притежавано оръжие и културно-исторически ценности при специализирана акция в областта

20 полицейски производства и полицейски преписки са образувани през изминалото денонощие на територията на областта  в резултат на провежданата по разпореждане на Главния секретар на МВР специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност. В нея са включени екипи на ОДМВР-Пазарджик и районните управления в областта, подпомогнати от служители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. Четирима са задържани заради незаконно притежаване на оръжие, боеприпаси, а един от тях и за културно-исторически ценности. Полицаи извършили проверки в жилищата на 62-годишната Г.Ф. от баташкото село Фотиново, Н.П.- 64г. от беловското село Сестримо и В.Я.- 45г. от съседното село Мененкьово. Там са намерени общо две ловни пушки и 152 боеприпаса от различен вид и калибър притежавани без необходимите разрешителни. Екип на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ извършил проверка в къщата на В.А.-  43г. от пазарджишкото село Црънча. На първия етаж органите на реда открили гладкоцевна пушка и 98 патрона за нея. В хода на проверката обаче те се натъкнали на металдетектор и множество предмети представляващи културно-исторически ценности – накити, монети, метален кръст.

По време на полицейските действия в жилища, стопански постройки, гаражни помещения и автомобили са открити акцизни стоки без бандерол. Иззети са общо 30 000 къса с цигари и 33.4 килограма сух нарязан тютюн. Спрямо петима мъже и четири жени са образувани полицейски производства или преписки.

При контрола над участниците в движението по пътищата са засечени двама водачи управляващи под въздействието на наркотици и един под въздействието на алкохол. Двама са шофирали нерегистрирани по надлежния ред мотопед и лек автомобил. Акцията продължава и през днешния ден, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn