Полицията проверява газовите уредби в автомобилите

През цялата седмица служителите осъществяващи пътен контрол извършват проверки на автомобилите с монтирани газови уредби, позволяващи работа на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Контролът над водачите и собствениците на автомобили е с цел да се установи дали е спазено изискването при изменение в конструкцията на превозното средство – монтиране на уредба да бъде заявено в Пътна полиция и отразено в регистрационния талон.

Предвид на множеството желаещи да заявят тази промяна на гишетата в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик и цел да се успокоят водачите напомняме: Промяната на данните за вида на горивото се заявява от собственика на превозното средство при извършване на първата промяна в регистрацията не по-късно от 3 години от първоначалната проверка на уредбата по реда на наредбата по чл. 148 ал. 1 от Закона за движение по пътищата.

 

 Съгласно чл. 179 ал. 1 т.3 от Закона за движение по пътищата собственик или длъжностно лице, което допуска в движение по пътищата пътно превозно средство, чиято конструкция е изменена без съответно разрешение се наказва с глоба в размер на 150 лева.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn