Полиция и РЗИ в съвместни акции срещу пушенето е заведенията

Засилени проверки, включително вечерни и нощни, по спазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места /чл. 56 ал.1 от Закона за здравето/ извършват здравни инспектори и полицейски служители в обекти на територията на област Пазарджик. Контролът се осъществява на база подписано Споразумение за координация и сътрудничество между Министерството на здравеопазването и Министерството на вътрешните работи.

В първите дни на декември инспектори от РЗИ и служители на МВР – сектор «Противодействие на икономическата престъпност», провериха обекти за хранене и развлечение в гр. Панагюрище и гр. Стрелча. При нощния контрол бе установено тютюнопушене  в нарушение на законовите разпоредби в заведение в гр. Панагюрище. Съставени са актове за административно нарушение на 2 физически лица и едно юридическо лице.

Съвместните проверки продължават. В усилията си за постигане на ефективност институциите, осъществяващи контрол разчитат на подкрепата на обществото и съдействието на средствата за масово осведомяване.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn