Поредица от срещи на известния ултрамаратонец и наш съгражданин Красимир Георгиев с панагюрските ученици подготвя Общински ученически парламент

Поредица от срещи на известния ултрамаратонец и наш съгражданин Красимир Георгиев с панагюрските ученици подготвя Общински ученически парламент, съобщи ръководителят на парламента Иванка Тодева. Това е част от поредицата срещи с вдъхновяващи личности, инициирани и провеждани от младежката организация.

„Той е изключително интересен човек, има много идеи и на учениците ще им бъде полезно и приятно да се срещнат с него. Възпитаник е ОУ”20 април”. По професия е готвач. 20 години е живял и работил в Лондон ”, разказа Тодева.

Припомняме, че Красимир Георгиев приключи успешно 36-часовото си благотворително бягане на пътека, което започна в 10 часа на 19 януари и продължи до 22 часа на 20 януари. Георгиев пробяга 220 км на пътеката. Това е по-дълго от разстоянието на маршрута на смятания за най-тежък и опасен ултрамаратон в света – „Бедуотър“. Голямата цел на ултрамаратонеца и организаторите е да бъдат събрани пари за тренировъчен лагер и участие на деца в световната олимпиада „Игри за победители“ в Москва – състезание за деца, преборили рака. Към тази кауза ще се присъединят и младежите от Общински ученически парламент Панагюрище с новата си кампания. По повод Международния ден на децата, болни от рак-15 февруари, те ще организират благотворителен бал, на който ще има  търг, а събраните средства ще бъдат предоставени за участие на деца, преборили рака в световната олимпиада „Игри за победители“ в Москва. Свързали са се със сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“,  Красимир Георгиев също е заявил своята подкрепа на панагюрските младежи при организирането и провеждането на кампанията им, съобщи Тодева.

 

Oborishte.bg 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn