Поредно отличие за тенисистите от ТК „Панагюрище“

В гр. Плевен на 10 и 11 юни се състоя Държавният отборен и личен финал за момчета и момичета до 11 години.Тенис клуб „Панагююрище“ взе участие и с двата пола.

В оспорвана отборна надпревара момчетата Димитър Димитров, Илия Зубев, Александър Раленеков и Калоян Петков с шест победи и една загуба от шампиона „Комфорт“ Варна завоюваха вицешампионската титла и сребърни медали. Постигнатото се оценява като много добър успех, имайки преврид, че основният състав е по-малък на години от шампионите. В цялата отборна надпревара Димитър Димитров записа само победи, като единствената му загуба е от личния шампион Мирослав Шмит от „Комфорт“ Варна. Илия Зубев игра на високо ниво и заедно с Александър Раленеков допринесоха за вицешампионската титла.

Клубното ръководство и треньорът Борис Влахов са изключително доволни и от представянето на момичетата, които завоюваха 5 място, като Ема Накова постигна само победи в отборната надпревара. Ради Захариева с две загуби, въпреки, че бе най-малката, показа воля и характер. Моника Йосифова и Златина Норчева, независимо от малката си възраст са гаранция, че следващата година ще бъдем най-сериозният конкурент.

Участстващите отбори при момчетата бяха 13, а при момичетата 11. В личната надпревара Ема Накова се представи много добре и завоюва бронзов медал, губейки единствено от шампионката на „Комфорт“ Варна. Ради Захариева игра добре, но не можа да се класира сред призьорите. При момчетата Димитър Димитров и Илия Зубев се класираха в 1-вата осмица, отпадайки от медалистите на „Комфорт“ Варна. Александър Раленеков имаше лошия жребий да срещне шампиона Мирослав Шмит.

Това е поредно доказателство, че ТК „Панагюрище“ разполага с едни от най-качествените млади надежди , което е гаранция за бъдещи успехи.

Тази седмица предстои последен кръг на АРГ жени, като нашите състезателки имат шанс да спечелят медали. Състав на обора: Каролина Лилова, Десислава Ботева, Нелина Петришка, Йоана Ботева и Мариета Димитрова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn