Посланието на Мария Оряшкова и още вдъхновяващи истории в предстоящото онлайн издание на „Базар на професиите“

Шестото издание на „Базар на професиите“ ще се проведе за първи път онлайн на 28 ноември на живо във Facebook и YouTube. „Базар на професиите“ е инициатива на Българската мрежа на глобалния договор на OOН, която подпомага ранното кариерно ориентиране. Първото онлайн издание на Базара ще даде възможност на ученици от цялата страна да се срещнат с професионалисти от различни сфери, да разберат любопитни и вълнуващи подробности за техните професии. Разговорите с тях ще бъдат водени от младите журналисти от Teen Station. Събитието е подходящо за ученици на възраст между 9 и 16 години.
Сред подкрепилите инициативата е и панагюрската компания „Асарел-Медет“ АД, като компанията месец по-рано се включи и в „Гордея се с труда на моите родители“.  Мария Оряшкова, 9-кратен европейски и 6-кратен световен шампион по самбо, също подкрепя инициативата и отправя своето видео послание и пожелания към децата на България – да бъдат здрави и да следват мечтите си. Не пропуска да благодари и на „Асарел-Медет“ АД, която й подава ръка още от началото на кариерата й, преди успехите, които ще я прославят по света. Видеото на Оряшкова може да бъде видяно в 10 часа в събота, а началото на онлайн инициативата е в 9 часа.
„Базар на професиите“ е инициатива, която има силата да промени живота на децата и младите хора в България. Той е най-голямото публично изложение за представяне на професии пред ученици от компании и професионалисти. По време на предишните издания над 7000 участници се запознаха с различни професии, сред които да избират най-подходящите за своя кариерен път.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn