Посланиците на турнира по тенис на маса в Панагюрище Мария Йовкова и Денислав Коджабашев заминават на лагер

Първите посланици на турнира по тенис на маса маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище Мария Йовкова и Денислав Коджабашев продължават с лагер подготовката си за четвъртото издание на състезанието.

Турнирът с рекордните за България награден фонд 160 хиляди долара ще се проведе от 14 до 19 август в зала „Арена Асарел“. Генерален спонсор е „Асарел-Медет“ АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона на Панагюрище.

„От 23 до 30 юли ще бъдем на лагер в „Албена“ заедно с Денислав и националния селекционер Асен Асенов. В него ще участват и германски състезатели. През август ще тренираме усилено, за да бъдем на ниво за Панагюрище. Надявам се и на  добър жребий, както и на подкрепата на публиката, за да се представя добре“, заяви 19-годишната асеновградчанка.

За втора поредна година европейската шампионка за девойки Йовкова ще започне участието си в турнира директно в основната схема. На двойки Мария ще играе заедно с родената в Русе Сибел Алтънкая, която сега представя Турция.

Останалите български участници при жените са също тийнейджърки – Калина Христова и Ивет Илиева. При мъжете в турнира ще играят още Теодор Александров, Петьо Кръстев, Стефан Тодоров, Теодор Йорданов, Станислав Голованов и Филип Флориц.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn