Последни от поредицата безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в „Уни Хоспитал“

В Световния месец за борбата с рака на гърдата-октомври, МБАЛ „Уни Хоспитал“ проведе профилактични прегледи за рак на гърдата. Проф. д-р Веселина Михайлова, специалист по гръдна хирургия, консултираше безплатно пациенти с акцент огромното значение на превенцията и ранното откриване на заболяването. Последният планиран в рамките на кампанията преглед е в сряда, 27 октомври, от 13:00 до 15:00 часа.
Прегледите  включват ехография на млечна жлеза, при необходимост ще бъде назначавана мамография. Проф. д-р Михайлова е доказан специалист с дългогодишен опит в областта на гръдната хирургия. В началото на 2021 г. Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. Една от основните причини за това е, че в по-голямата част от случаите се диагностицира в късен стадий, когато шансовете за ефективно лечение са малки.

Броят на засегнатите жени у нас също расте, като годишно се диагностицират около 3500 нови случая. Важно е да се знае, че открито навреме, заболяването може да бъде лекувано. Затова препоръката на специалистите е да се повиши информираността на обществото относно рисковите фактори и симптомите, както и да се провеждат редовни профилактични прегледи при специалист.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn