Постановката „Мъжемразка” ще бъде представена отново на панагюрска сцена на 18 октомври

Театралната формация при НЧ“Виделина – 1865“, с ръководител Дочка Кацарева ще представи отново на панагюрска сцена постановката „Мъжемразка” от Ст.Л. Костов . Представлението е на 18-ти октомври, от 19:00 часа, в салона на Читалището. Билетите са с цена 4.00 лв, и се продават в НЧ“Виделина – 1865“.

Преди поредната си среща с панагюрска публика, театралите гостуваха с „Мъжемразка” в селата Оборище, Елшица и Бъта, а в петък ще представят постановката на сцената на читалището в с.Баня.

Трите представления на постановката в края на месец юни предизвикаха сериозен интерес от страна на панагюрската публика, а читалищната зала се оказа малка да поеме всички желаещи да гледат спектакъла. Постановката „Мъжемразка” имаше своята повече от успешна предпремиера на Театралните празници в гр. Хисаря.

DSC05961 DSC05975 DSC05981 DSC05999

В ролите: Стефан Рапонджиев, Мирослав Цветков, Милен Мулешков, Иван Кузманов, Стоян Цацов, Магдалена Джолова, Юлия Богоева, Нина Истревска, Донна Елшишка, Нина Кехайова и Гергана Томова. Сценична версия и постановка: Дочка Кацарева. Музика: Марин Карамаринов. Декори: Ирина Пелтекова.

DSC05990 DSC06010 DSC06016 DSC06032 DSC06037 DSC06051DSC06041

Комедията „Мъжемразка”  е в четири действия и е първата пиеса на известния български драматург. За пръв път тя се появява пред столична публика през 1914 г. Днес, в епохата на унисекса, е особено актуална, защото дава възможност да погледнем по нов начин на феминисткото движение, на вечната борба за надмощие между мъжете и жените; успява дълбоко и тънко да проникне в народопсихологията на народа и да съвмести смешното и тъжното в характера на българина. Поставяйки днес тази позабравена пиеса, желанието на режисьора Дочка Кацарева и актьорите от трупата бе да създадат жизнена, весела комедия, която да кара хората да се усмихват, да се смеят или надсмиват, намирайки в героите по нещо от себе си.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn