Похвалиха панагюрско училище за това, че работи за ефективната връзка учител-родител

В СОУ „Нешо Бончев“, Панагюрище се проведе кръгла маса по проект „Довери ми се“. Събитието бе заключителна дейност от проекта „Училището като център в общността“ на Национална мрежа за децата. Участие във форума взимат и представители на отдел „Образование и култура“ на Фондация „Кузманов“.
По време на кръглата маса учители представят извършените от тях дейности с родителите, споделяйки добри педагогически практики с другите класни ръководители от училището. Лекторите на Фондация „Кузманов“ коментират представените дейности, както и срещаните трудности при взаимодействието учител-родител, съобщават от Националната мрежа на децата.

Представените практики показват, че връзката с родителите започва да се губи след начален етап, а в гимназиален етап – почти липсва, това е един от генералните изводи, направени по време на форума. Участниците по проекта аАкцентират и на това, че директорката на панагюрската гимназия Веска Барова не само забелязва този проблем, а и активно се бори за преодоляването му. „Вярваме, че педагогическият екип на училището ще постигне успехи в тази сфера и дори ще бъде едно от първите училища в България, което взаимодейства ефективно с родителите от 1 до 12 клас, а ние ще ги подкрепяме в този път“, коментират от Фондация „Кузманов“.
Участниците в събитието правят извод, че старши учителят Мария Раленекова е реализирала най-голям напредък при взаимодействието си с родителите, като преподавателката ще бъде специален лектор на III Национална педагогическа конференция на Фондация „Кузманов“, където ще изложи своите добри практики пред педагози от цялата страна.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn