Почти единодушно приеха бюджета на Община Панагюрище за 2017 година

С 20 гласа „За“, 0 „Против“ и 1„Въздържал се“ бе приет бюджетът на Община Панагюрище за 2017 година, който е в размер на 18 275 592 лева. Около час продължи обсъждането на едно от най-важните решения на местния парламент на днешното първо за годината заседание.

IMG_2637

Кметът на общината Никола Белишки благодари на всички общински съветници, участвали в дебатите по време на приемането на бюджета и допълни: „Благодаря и на експертите, които не жалиха време и сили, за да можем заедно да  вникнем във философията и съдържанието на бюджета за 2017 година. Това, което смея да кажа е, че, както и през миналия мандат, така и през този, в Капиталовата програма са предвидени средства, които ще бъдат насочени към селата, така както сме го поели като ангажимент”. Другите основни акценти  в Бюджет 2017 са неповишаване размера на местните данъци и такси; реализацията на проекти по ОП „Региони в растеж“- образование – пълно реновиране на детските градини в град Панагюрище; градска инфраструктура – рехабилитация на улични настилки, тротоари и зелени площи в град Панагюрище; рехабилитация на улични настилки, тротоари, водопроводи и изграждане на детски площадки в малките населени места на общината.

IMG_2636

„Смятам, че така обединени ще успеем да постигнем целите, заложени в Програмата за развитие на община Панагюрище и да приключим успешно 2017 година”, каза в заключение градоначалникът Белишки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn