По-малко кражби на имущество в общините Панагюрище и Стрелча и по-голяма разкриваемост през 2015г.

Регистрираните кражби на имущество на територията на общините Панагюрище и Стрелча са били 96 бр.  за изминалата година, сочат данните от отчета на Районното управление на МВР-Панагюрище. Разкритите от тях са 56 бр. През миналата година са разкрити и 3 престъпления по тази линия, извършени в предходен период.
30 са били домовите кражби, от които са разкрити 16. Регистрирани са 20 взломни кражби, от които са разкрити 5, кражбите от офиси са били 4 – всичките с неизвестен извършител, от които е разкрита една. 12 са били кражбите от магазини, от които са разкрити 10. Джебчийски кражби са били 5 и всичките са били разкрити. Регистрирани са 10 кражби на домашни животни и селскостопанска продукция, като от тях са разкрити 5 кражби.
Анализът на оперативната обстановка по линията за 2015 година показва, че в сравнение с 2014 година е налице намаление броя на регистрираните престъпления с 12. По-голяма е разкриваемостта  – от 38.89% на 58.33%.
Районното управление отчита само една кражба на компоненти и съоръжения от електропреносната мрежа през 2015 година. Според анализа на РУ-Панагюрище това се дължи на създадената организация за противодействие, съвместно с екипи на EVN Bulgaria, в частност КЕЦ Панагюрище, системно провежданите специализирани полицейски операции и добрата профилактика от страна на охранителна полиция.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn