По-малък бюджет на Община Панагюрище, повече средства за селата

Проектобюджетът на Община Панагюрище за 2016 година е на стойност 14 622 354 лв. Той е занижен спрямо бюджета за настоящата година, който е в размер на 16 413 880 лева. Окончателният размер на бюджетната рамка за следващата година обаче ще стане ясен едва след като бъдат определени делегираните от държавата дейности, финансирани със средства от държавния бюджет. Това заяви кметът на община Панагюрище Никола Белишки на днешната пресконференция,  първа след встъпването му в длъжност на 11 ноември, на която присъстваха и двамата му заместници в ресорите „Хуманитарни дейности” и „Стопански дейности” – Галина Матанова и Георги Павлов. Предстои публично обсъждане на проекта за бюджета в осемте села на територията на общината и в Панагюрище.

Близо 100% ще е увеличението на средствата за капиталови разходи, предвидени за селата – от 240 000 лева за 2015 година на близо 430 000 лева през 2016 година, каза градоначалникът Никола Белишки.
Стратегическа цел в Програмата за управление на Община Панагюрище през мандат 2015-2019 година ще бъде превръщането на Панагюрище в модел за успешна община, коментира още кметът на община Панагюрище. Ще бъдат надграждани всички секторни услуги, заяви ресорният зам.-кмет Галина Матанова и подчерта, че вече се е доказало, че Панагюрище е амбициозна община. Също и че приоритетни са не само мащабните като инвестиция проекти, а и всички останали, които  носят полза за жителите на община Панагюрище.
Кметският екип бе категоричен, че през 2016 година ще продължи успешното усвояване на европейски фондове  и разработването на нови проекти.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn