По НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“: Дриновци проведоха урок по БЕЛ в библиотеката

В изпълнение на дейностите по НП “Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Библиотеките като образователна среда“, днес 28 януари, учениците от 3 „а“ клас в ОУ“Проф. Марин Дринов“, с класен ръководител Соня Кунчева, проведоха един различен урок по БЕЛ в читалнята на Общинска библиотека „Стоян Дринов“, партньор на дриновци в проекта.

Третокласниците се запознаха с произведението „Реката от думи“ от Доналд Бисет, част от сборника „Небивалици“.

За да бъде още по-интересно и забавно, в урока се включиха училищният библиотекар Нели Ралчева и директорът на книжния храм Стефан Рапонджиев, който много артистично прочете приказката на децата.

Дейностите по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“ в ОУ „Проф. Марин Дринов“ стартираха от началото на учебната 2021/2022 година. Проектът е подчинен на идеята за превръщането на библиотеките в съвременна образователна среда, както и в място за развлечение и прекарване на свободното време на учениците.

В рамките на една учебна година са предвидени дейности, насочени в две направления. Фокус на първото е училищната библиотека – модернизиране на физическата среда, обогатяване на библиотечния фонд и повишаване на неговата релевантност, стимулиране интереса към четене и създаване на трайни навици за ползване на библиотечните ресурси, повишване дигителните умения и компетентности на учениците в STEM дисциплините, подпомагане на образователния и възпитателен процес.

Цел на второто направление са обществените библиотеки – организиране на разнообразни партньорски инициативи с Общинска библиотека „Стоян Дринов“, град Панагюрище, читалищната в с. Баня и Столична библиотека, град София, провеждане на учебни часове по различни предмети в обществената библиотека, привличане на читатели, съвместни тематични срещи и обучения на библиотекари и учители в помощ на дигитализацията на образованието.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn