По-осезателно затопляне се очаква през втората половина на следващата седмица

През следващите дни температурите слабо и колебливо ще се повишават, но до средата на следващата седмица ще остава по-студено от обичайното.

В събота минималните температури ще се повишат леко и ще са от минус 12 до минус 6 градуса. През деня ще омекне още и дневните температури ще са от минус 1 по поречието на река Дунав до около 4-5 градуса в южните райони. В планините и високите части на равнините ще бъде слънчево, а повече облаци ще има в крайните източни райони и в Дунавската равнина, както и на места в Тракия, където ще има ниска слоеста облачност или мъгли.
В неделя съществена промяна на времето не се очаква. Минималните ще са от около минус 10 градуса до минус 5-6 градуса. Дневните температури ще са от около минус 2 в западната част на Дунавската равнина и високите полета на Западна България до 4-5 градуса в южните райони.
Без съществена динамика ще остане времето от понеделник до сряда. Минималните температури ще се повишат слабо и ще бъдат от минус 8 до минус 4 градуса в повечето райони. Дневните ще останат почти без промяна, от минус 3 до плюс 4-5 градуса, като малко по-студено ще е в понеделник, когато облачността ще бъде повече и на места в източните и крайните северозападни райони е възможно да превали слаб сняг.
По-осезателно затопляне, макар и бавно, според сегашните сценарии на моделите, ще настъпи през втората половина и последните дни на следващата седмица.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn