Правителството одобри допълнителни трансфери към общините за компенсиране на приходите от данък върху таксиметровите превози

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г., за да се компенсират намалените приходи от данък върху таксиметровия превоз на пътници.

Решението на правителството е свързано с мярката за подпомагане на таксиметровия бранш, чрез намаляване на определения от общините алтернативен данък върху таксиметровия превоз на пътници. Размерът на компенсацията, която общините ще получат от държавния бюджет, се определя въз основа на броя на таксиметровите автомобили, с издадено разрешително за 2021 г., умножен по разликата между размера на определения от общинските съвети данък за 2020 г. и минималния годишен размер на данъка от 300 лева.

С настоящия акт се одобряват допълнителни трансфери по бюджетите на общините в размер на 1 150 437 лв. за компенсация на намалението в приходите от данък върху таксиметров превоз на пътници, на база попълнената информация от общините в публичния единен таксиметров регистър за периода 1 април 2021 г. до 30 ноември 2021 г.

Правителственото решение е прието неприсъствено в рамките на миналата седмица.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn