Празник на народните занаяти – панаирът на Разпети петък в Панагюрище

Макар и в много по-малък формат, традиционният панаир на Разпети петък в Панагюрище се радва на изключителен интерес от панагюрци и гостите на града. Хиляди посетиха пазара в слънчевия петъчен ден, за да си купят глинен съд или сувенир за спомен.

 

Движението в централната градска част в обедните часове беше изключително натоварено, служители на пътна полиция се грижеха за безопасността на пешеходци и водачите на МПС.

Тази година в празника на народните занаяти се включиха около 40 от най-добрите и атрактивни майстори от Троян, Ловеч, Габрово и Панагюрище.


Занаятчиите са ситуирани в пространството зад покритата част на пазара. Представени са единствено произведения на български занаяти и изкуства, и стоки собствено производство – керамика, ръчно изработени свещи, бижута, изделия от дърво и метал, икони.

Има също пресни плодове и зеленчуци на земеделски производители от региона, пчелен мед, малиново вино, както и красиви цветя.

Панаирът ще се проведе на 30 април и 1 май при строго спазване на всички противоепидемични мерки. Движението е еднопосочно, посетителите и търговците носят предпазни маски.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn