Празниците на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“ завършват днес с откриване на изложбата „Цвят и светлина“ на Георги Петров

Юнските Празниците на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“, организирани за шеста поредна година от Община Панагюрище ще завършат днес с откриване на изложбата „Цвят и светлина“ на Георги Петров в изложбеното фоайе на Театър Дом-паметник от 18:00 часа.

Георги Петров  е роден в Добрич  на 25 юли 1978 г. Живее и работи в София. Завършва Лесотехническия университет и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство  в Пловдив. Собственик на авторска галерия в гр. Добрич. Твори предимно съвременна пейзажна живопис . От 2012 г. е член на Съюза на художниците на Русия.

kk4

За своето творчество художникът споделя:

„Живописта за мен е сърцебиене, любов, усещане, хъс, състояние, настроение, преживяване, емоция, понякога спонтанна, но винаги правена с отворена душа… Тя се ражда от взаимодействието между двата свята – в нас и извън нас, създаваща друга, своеобразна реалност, вдъхновена обаче, невинаги от измислени герои и случки…

Рисуването е едно тайнство. Попаднеш ли във водовъртежа му, отпадат всякакви правила, канони, забрани. Всичко прелива в една условност, в която даваш особена, непредсказуема, освободена изразителност на натрупванията, на изригванията в душата. Получава се многопластов екстаз – на движението, на ритъма и разгръщането на цвета. Някаква своеобразна магичност, на която си подвластен.

Тогава изгубваш представа за реалност, за време. Всичко е там – във фокуса на един градеж, една мистерия, която превзема пространствата извън тебе, за да сътвори нов свят, понякога труден за осмисляне или сложен като емоция, която си успял повече или по-малко да синтезираш в творбата си. Оттам и различния прочит на картината, различното въздействие и възприятие”.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn