Празници в Бъта и Панагюрски колонии днес

Празнично настроение ще завладее днес две от панагюрските села. В Бъта се провежда Петия национален „Празник на шарената сол, Бъта 2016″.  Празникът започва в 10.30 ч., в центъра на селото. Организатори на събитието са Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1927”, село Бъта и Община Панагюрище. Участниците ще се представят с ястия в следните категории: най-вкусна и красиво поднесена шарена сол; най-вкусно и добре аранжирано традиционно ястие; най-красиво подредена маса с приготвени ястия.
Приготвените ястия ще бъдат оценявани от професионално жури. Ще има и концерт, в който ще вземат участие фолклорни състави от общината, региона и страната.

Настроение и  веселие ще се носи и в Панагюрски колонии по същото време на традиционния празник на курортното селище.  Празничната програма на Панагюрски колонии започва в 10 часа. Честването ще започне с освещаване на курбан в храма „Св. Иван Рилски“. Специален гост на празника ще бъде Здравко Мандаджиев, една от младите надежди на българския фолклор. В програмата ще вземат участие децата от танцов състав „Бътава“- село Бъта, с ръководител Мария Бензарова.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn