Празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство организира ОУ „Двайсти април“ съвместно с детските градини в Панагюрище

С много усмивки и вълнение премина празничният концерт, посветен на Деня на християнското семейство и християнската младеж, организиран от ОУ „Двайсти април“. Априци събраха на една сцена децата от всички детски градини в Панагюрище, които впечатлиха публиката в препълнената зала на НЧ „Виделина-1865“ с талантливите си изпълнения. В празника се включиха и ученици от ОУ „Двайсти април“. Специални гости на събитието бяха Марияна Гигова – старши експерт по предучилищно възпитание в Регионално управление на образованието, Пазарджик, и Стефан Мирев – народен представител.

Концертът започна с приветствие от директора на училището Дида Карайлева.

Какъв завет родителите трябва да оставят на децата си разкри приказката „Говедарската дъщеря”, с участието на ученици от 6 б клас на ОУ „Двайсти април”. Драматизация: Нина Истревска; костюми: Петя Караджова и Петър Немски.

Група „Малката русалка” от ДГ „Райна Княгиня” с преподаватели Кунка Велева и Петя Тонева изпълниха песните „Богородице” и „Молитва”. Музикален ръководител и съпровод Ангелина Стойковска.

Малчуганите от ДГ „Звънче” с преподаватели Пепа Минова и Женя Смъркалева, заедно със своите родители изпяха „Песен за семейството”.

Децата от ДГ „Първи юни” с преподаватели Мария Белишка и Ваня Долева и хореограф Цеца Радивчева-Калпакова, представха изящен танц „Менует”.

С танц „Молитва” се изявиха в концерта децата от ДГ „Брезичка” с преподаватели Дочка Акалиева и Дора Червенкова и хореограф Мария Бензарова.

Малките танцьори от ДГ „Пролет” с преподаватели Нели Юрукова и Десислава Шопова представих танца „Моето семейство”.

„Нека в семействата ви царят мир, здраве и любов!“, пожелаха водещите Даная Хантова и Кристиян Новаков.

Празничната програма завърши с танца „Шопска закачка”, изпълнен от учениците от 2-ри клас на Основно училище „Двайсти април”, с ръководител Петър Немски.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn