Празничен първи звънец ще прозвучи във всички училища в община Панагюрище. 169 първокласници ще прекрачат училищния праг

На 15 септември, в тържествена обстановка, първият звънец ще възвести началото на новата учебна година във всички училища и детски градини на територията на община Панагюрище.

Всички общински училища и детски градини са в пълна готовност за началото на новата учебна година: осигурени са безплатни комплекти с познавателни книжки по всички образователни направления за всички деца от детските градини и учебници за учениците от първи до седми клас; осигурено е гориво за отоплителния есенно-зимен сезон и са извършени профилактики на  отоплителните инсталации; осигурени са необходимите санитарно-хигиенни условия, съобразени с изискванията на контролните органи; извършени са частични благоустрояващи дейности за повишаване привлекателността на материално-техническата база.

Началният час на тържествата за откриването на учебната 2022/2023 година се определя от всяко училище.

През тази учебната година осемте общински детски градини  ще посрещнат 720 деца, разделени в 30 групи.

Прага на родното училище за първи път ще пристъпят 169 първокласници, разпределени в 9 паралелки: 65 деца – в СУ „Нешо Бончев“, 55 деца – в ОУ „Проф. Марин Дринов“, 23 деца – в ОУ „20 април“, 13 деца – в училището в село Попинци, 13 деца – в училището в село Поибрене.

За 11-та поредна година Община Панагюрище ще дари на всяко училище и детска градина дръвче, което деца и учители заедно да засадят и отглеждат с любов.

Този 15 септември ще бъде празничен, изпълнен с оптимизъм и надежда за здраве и успешно бъдеще.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn