Празничен първи звънец ще прозвучи във всички училища в община Панагюрище. 160 първокласници ще прекрачат училищния праг

Във всички училища и детски градини в община Панагюрищe на 15 септември първият звънец ще възвести началото на новата учебна година в празнична обстановка и при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата, съобщават от Община Панагюрище.

Преди началото на учебната година всички директори на общинските училища и детски градини заявиха готовността на управляваните от тях образователни институции за новата учебна година: създадена е организация за ограничаване рисковете от разпространение на COVID-19;  осигурени са санитарно-хигиенни условия, съобразени с изискванията на контролните органи; подсигурени са дезинфектанти и предпазни средства; няма недостиг на педагогически специалисти; отоплителният есенно-зимен сезон е осигурен с гориво и  няма проблеми с отоплителните инсталации.
Училищата са подготвени и за превключване от присъствено към обучение от разстояние в електронна среда, при необходимост.
Тържествата за откриването на учебната 2021/2022 година ще са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите са създали организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове.
Където е необходимо са обособени зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.
През тази учебната година осемте общински детски градини  ще посрещнат 695 деца, разделини в 30 групи.
Първокласниците, които за пъври път ще пристъпят прага на родното училище, са общо 160, разпределени в 10 паралелки: 61 деца – в СУ „Нешо Бончев“, 52 деца – в ОУ „Проф. Марин Дринов“, 32 деца – в ОУ „20 април“, 11 деца – в училището в село Попинци, 4 деца – в училището в село Поибрене.
И този 15 септември ще бъде различен, но изпълнен със светлината на пътя към знанието.

Важното е, че децата са заедно в любимото училище. Днес урокът, който всички споделяме е „Грижата за здравето и знанието е безценна. Отговорността ни е обща“, споделят още от Община Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn