Празнична торта за ДГ „Надежда“ в Бъта на 1 юни. Бъдещите първолаци получиха книжки и тетрадки

Празнична торта по случай 1 юни – Деня на детето подари на малчуганите от Детска градина „Надежда“ в село Бъта кметът Георги Александров, съобщиха от кметството. Красивият сладкиш привлече вниманието на децата съвсем навреме – малко преди празничният им концерт. Александров им пожела да растат здрави и щастливи и ги покани на вечерното събитие, което по традиция организира кметството – рисунки върху асфалт, като им обеща много награди и шоколади.

1 3 4

Ден по-рано кметът занесе в градината книжки, блокчета и тетрадки и ги подари на децата от предучилищната група. 7 момченца и 2 момиченца ще са първолаците от село Бъта тази есен и те се сбогуваха с градината с малък концерт. С песен, танц и стихове те благодариха на своите учителки и им поднесоха цветя.

Кметът на Бъта използва Деня на детето, за да направи дарението си и към семейството на един от най-малките жители на селото – Георги Христов Юруков. От началото на 2016 г. това е осмото дете, което получава по 100 лева лични средства от кмета, както той самият беше обещал.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn