Празничният концерт на Деси Добрева, Графа и група „Диана Експрес” в Панагюрище

В навечерието на 143-та годишнина от избухването на Априлското въстание, на 30 април, Община Панагюрище събра на панагюрска сцена обичани имена в родната музика – Деси Добрева, Графа и група „Диана Експрес” за празничен концерт под надслов „С България в сърцето“. В продължение на повече от три часа на площад „20 април” звучаха хитове.

Деси Добрева не изневери на стила си и с музикантите от новата си група „Лудо младо” представи песни, специално аранжирани за изпълнение на живо. Както подобава в града на Априлци, концертът започна с песента за Райна Княгиня. Прозвучаха омагьосващите “Лудо Младо”, “Катерино, моме”, “Девойко, мари, хубава”, “Море сокол пие” и още, и още…Завъртяха се кръшни хора.

Впечатляващият артистичен талант на Деси кара публиката напълно да се потопи в магията на музиката, която всеки път възпламенява страстта към истинското изкуство и превръща всеки неин концерт в празник.

След нея на сцената излезе Графа, а събралото се множество на централния градски площад скандираше името му.

 

С едни от най-нежните, най-известните, най-обичаните, най-новите хитове Владимир Ампов- Графа покори панагюрската публика, раздаде се със сърце и душа.

Подобаващ финал на празничния концерт поставиха музикантите от група „Диана Експрес”. Митко Щерев, Илия Ангелов и компания представиха на панагюрска сцена своите вечни хитове, с които са израсли поколения българи- „Душа“,„Блус за двама“,„Утре“,„Влюбено сърце“, „Есен“, „Две праскови и две череши“, „Северина“ и др. Публиката припяваше на популярните мелодии и аплодираше легендарната рок-група.

Музикалното събитие е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 143 години Априлска епопея.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn