Празнични забавления за децата организират днес в с.Попинци и с.Бъта

По случай Международния ден на детето – 1 юни, НЧ „Искра-1872“, с. Попинци организира весел празник за всички малчугани под надслов „Детство мое”, съобщиха от културната институция. Празникът ще започне в 10:00 часа, в читалището, а организаторите са подготвили много забавления, музика, песни и игри.

На 1 юни библиотеката на читалище „Искра-1872“ стартира отново инициативата „Лято в библиотеката“.
В дните от 1 до 6 юни, от 15:30 до 17:30 часа, в читалищната библиотека ще се провеждат творчески инициативи и занимания за стимулиране на детското четене и превръщането на библиотеката в любимо място през лятната ваканция.

В с.Бъта детският празник ще започне в 17:00 часа, на площада в селото. Малчуганите ще могат да изпъстрят с весели рисунки асфалта. За всеки участник ще има лакомства и торта, осигурени от кметството.

По 100 лева лични средства и почетен знак на новородените от началото на годината, ще връчи кметът на с.Бъта Георги Александров.

„Добре дошли са всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета”, казват организаторите от НЧ”Н.Й.Вапцаров- 1927”, с.Бъта, ДГ”Надежда” и местното кметство.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn