Предлагат седем пътни участъка в Пазарджишко да бъдат освободени от винетки

Седем участъка от републиканската пътна мрежа в Пазарджишко ще бъдат освободени от винетни такси. Проекторешението трябва да се гласува  от Общинския съвет в областиня град в четвъртък. Промяната се осъществява, след като от местната администрация в Пазарджик е направено предложение до Агенция „Пътна инфраструктура” за изменения на списъка на републиканските пътища, за които се събира винетка такса, с цел пътуващите да не я заплащат за конкретни участъци на територията на общината.

Първият е част от първокласния път I-8 и включва отсечката от Звъничево до Пазарджик. Други два са от второкласния път II-37 – от отбивката за Драгор до началото на Пазарджик и от областния град до Главиница. Четвъртата е от третокласния път III-803 – от отбивката за Драгор до кръстовището с II-37. В предложението е включена и отсечка от третокласния път III-3706 – от Пазарджик до Добровница, както и от III-3706 – от Дебращица до Паталеница. Последната е част от третокласния път III-8003 – от Черногорово до отбивката към Росен.

С предложението до Пътната агенция общината се задължава да предвиди сумата за поддръжка на тези участъци, а кметът – да внесе актуализация на приетия бюджет за тази година, в който да се включи и новият разход от 101 623 лв.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn