Предложение да се забрани паркирането върху тротоарите пред музейните обекти в Панагюрище

В Общински съвет-Панагюрище е постъпило писмо от директора на Исторически музей доц. д-р Атанас Шопов във връзка с опазване на недвижими културни ценности. Писмото е адресирано до кмета на общината Никола Белишки, председателя на местния парламент Христо Калоянов и Петко Шотлеков – началник на РУ-Панагюрище.

Доц. Шопов сигнализира за зачестили случаи на използването на тротоарните пространства пред музейните обекти в града за паркиране на личните превозни средства на посетителите. С това се ограничава нормалното предвижване на пешеходците и се уврежда тротоарната настилка, аргументира се Шопов. Вече е  повредена новата ограда на музейното фондохранилище „Старата баня” на ул. „Димчо Дебелянов”, се казва още в писмото.
Предложението на директора на музея е да бъдат поставени ограничителни елементи, железни или бетонни колчета, върху тротоарната настилка пред музейните обекти и фондохранилището, както и знаци за забранено паркиране върху тротоарите.
Искането на доц. д-р Атанас Шопов ще бъде разгледано от постоянна комисия „Териториално и селищно устройство ” към Общинския съвет.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn