Председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов: Нека бъдат светли мислите ни, чисти душите ни, за да бъдат делата ни благословени. Да живее България!

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

 

„Саможертвата в името на общото благо, в името на другите, е най-свещеното дело. Показал ни го е Христос, показали са ни го и нашите предци преди 143 години, през онзи бунтовен Април на 1876 година.

Гордеем се, че 143 години по-късно, споменът за подвига в  онези дни на трагизъм и величие е все толкова силен и незаличим.

Гордеем се , че тук, в нашия край, се чуха клетвените думи на Оборище, тук се развя знамето на Княгинята, тук възкръсна България.

Нека  си пожелаем, всеки един от нас – като личност и всички заедно – като общество, да достигнем онази висота на техния дух, който ни дава възможност и сили да правим жертви в името на общото благо. Но не такива жертви, които дадоха те през онзи Април на 1876 година. Те жертваха и имот, и живот – своят и на децата си, за да можем ние днес да живеем достойно.

Днес от нас се иска много малко – да бъдем по-добри, да се научим да се обичаме, да бъдем съпричастни, да бъдем добротворци.

Нека бъдат светли мислите ни, чисти душите ни, за да бъдат делата ни благословени.

Да живее България!

 

Христо Калоянов

Председател на Общински съвет Панагюрище

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn