Председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов: Нека бъдем достойни потомци и горди българи! Слава на априлци!

Уважаеми  жители на община Панагюрище,

Предстоят дните, в които отправяме синовна почит към подвига на априлци. През тази година ситуацията е различна. Историческият площад „20 април” ще остане пуст и празен. Няма да запустеят сърцата ни, а душата на всеки от нас ще се изпълни с благодарност към героите. Днес тяхната саможертва изглежда е задължително послание към всички нас – да усетим тяхната сила и техните завети за вяра, за отговорност и национално единение.

В дните, в които ще се обърнем със сведени глави към величието и трагизма на онзи славен април от преди 144 години, всеки от нас ще остане насаме със своя разум и своята признателност. Липсата на  площадна еуфория, която ни даваше енергия и самочувствие в годините досега, ще бъде заменена от смирението и човещината, които ще направят техните завети още по-лични и по-съкровени. Нека в тези дни нашите мисли и емоции поемат силата и посоката на онзи бунтовен порив, която носи съзидание и гордост. Нека бъдем човеци! Нека бъдем достойни потомци и горди българи!

Слава на априлци!

 

Христо Калоянов

Председател на Общински съвет-Панагюрище

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn