Председателят на Общински съвет Христо Калоянов: Нека в този ден да си спомним и да отдадем своята почит към всички велики българи, които са показали какво означава да милееш за Родината си и с гордост да си готов да отдадеш живота си за нея

Уважаеми дейци на науката, просветата и културата,

Уважаеми общественици и жители на община Панагюрище,

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на народните будители – 1 ноември. Това е български празник на историческата памет и национално самочувствие, отстоявани през годините от книжовници, просветители и борци за национално освобождение, вдъхвали вяра на народа в собствените му сили и съхранили духовните ценности на нацията. Нека в този ден да си спомним и да отдадем своята почит към всички велики българи, които са показали какво означава да милееш за Родината си и с гордост да си готов да отдадеш живота си за нея.

Първи ноември е празник за всички наши съвременници, които виждат смисъл в това, да поддържат духа ни буден, хора на знанието, вдъхновението, творчеството и любовта към родното, чиято мисия в живота е да съхраняват и предават завещаното ни историческо наследство.

Честит празник!

 

Христо Калоянов

Председател на ОбС Панагюрище

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn