Представителен мажоретен състав при СУ”Нешо Бончев” и Лора Куруджиева спечелиха първи места на Международния фестивал на изкуствата „Морско конче“, гр. Обзор

Представителен мажоретен състав при СУ”Нешо Бончев”, с ръководител и хореограф Мария Бензарова спечели първо място в своята категория на Седмия Международен фестивал на изкуствата „Морско конче“, провел се от 28 юни до 1 юли, в гр. Обзор.

Призовото първо място и Гран При завоюва и талантливата Лора Куруджиева, възпитаничка на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина в Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов”, при ЦПЛР-Панагюрище. „Браво, Лора! Знам колко ти е било трудно, като имам предвид международния му характер и конкурентите и журито. Гордей се! Това е невероятен успех!”, написа в социалните мрежи г-жа Немигенчева.

Фестивалът започна с тържествено дефиле и представяне на всеки състав. В тазгодишното издание на фестивала се включиха над 300 участници от България, Русия, Украйна, Беларус, Македония и Естония. Публиката в амфитеатъра в курортния комплекс Обзор имаше възможността да се наслади на изпълненията на балетно-театрална школа и Спортен Клуб „Спирит“ и атрактивния мажоретен състав от град Левски. България беше представена още танцьорите от Тутракан, детската театрална трупа от Костенец и Представителен мажоретен състав при СУ”Нешо Бончев”, гр.Панагюрище.


Международният фестивал на изкуствата „Морско конче” дава възможност на деца и младежи от всякаква възраст да разкрият талантите си във всички жанрове на изкуството – танцово, вокално, инструментално, театрално, художествено. Неговата сцена предлага поле за изява за всякакви форми на участие – солисти, ансамбли и групи, танцови групи и клубове, художници, фотографи, театрални работилници, форми на музикален театър.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn