Представителен мажоретен състав при СУ”Нешо Бончев” и ТК”Луда Яна”, с ръководител и хореограф Мария Бензарова спечелиха първи места на Международния фестивал на изкуствата „Морско конче“, гр. Обзор

Представителен мажоретен състав при СУ”Нешо Бончев”, с ръководител и хореограф Мария Бензарова спечели първо място в своята категория на Петия Международен фестивал на изкуствата „Морско конче“, провел се от 28 юни до 3 юли, в гр. Обзор.

IMG_20170702_190800

С призовото първо място бяха удостоени и танцьорите на хореографа Бензарова от панагюрския ТК”Луда Яна”, съвместно с ТС”Бътава”,  в категорията обработен фолклор.

luda qna

Фестивалът започна с тържествено дефиле и представяне на всеки състав. В същинската конкурсна програма съставите се представиха с по два танца. Всеки участник получи персонална грамота и медальон с логото на фестивала – морско конче. Ръководителят на двата състава Мария Бензарова получи благодарствено писмо, диплом, корона и покана за участие в следващото издание на фестивала.

konche

Международният фестивал на изкуствата „Морско конче“ стартира през 2013 година в Обзор, организиран от Фестивална фондация „Морско конче“, сдружение „ОбзорАрт“, сдружение „Новото лице на изкуството“, с изключителната подкрепа на Фондация „Артист“ и сдружение „Обществен фонд – Читалища“- Плевен, под егидата на Община Несебър и Кметство Обзор. С петото си издание фестивалът даде възможност на деца и младежи от всякаква възраст от Русия, Украйна, Македония и България за изява във всички жанрове на изкуството – танцово, вокално, инструментално, театрално, художествено. Своята сцена намериха всякакви форми на участие – солисти, ансамбли и групи, танцови групи и клубове, художници, фотографи, театрални работилници, форми на музикален театър.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn