Представители на Лайънс клуб – Панагюрище се включиха в национална акция по залесяване

Шестима членове на Лайънс клуб – Панагюрище взеха участие в Национално залесяване с SOS Детски селища в България в Трявна, в района около Детска специализирана белодробна болница „Царица Йоанна“ и така отбеляза Сетовния ден на земята 22 април и 30 години SOS Детско селище Трявна с участието на децата от селището и Лайънс и Лео добротворци от клубовете в цяла България.

Стартът на кампанията беше даден с подготовка – почистване на терена и изкопаване на дупките за засаждане на дръвчетата.

Част от всички подготвени за залесяване дръвчета бяха 30 иглолистни, със засаждането на които Лайънс клубовете от страната отбелязаха празника на SOS Детското селище в Трявна, дало грижа, покрив, топлина и обич, корени и криле на много деца и младежи в риск.

Денят на Земята се отбелязва за защитата й от всички вреди, причинени от човека. Идеята за честване на Деня на Земята е предложена от Джон Макконъл (активист за мир) на конференцията на ЮНЕСКО през 1969 г. По-късно Международният ден на Земята е обявен на 22 април 1970 година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn