Представители на РК”Традиция”- Панагюрище ще вземат участие в грандиозен Международен военноисторически фестивал „Времена и епохи” в Москва

Поредно престижно международно участие предстои на реконструкторите от Регионален клуб „27-ми пехотен Чепински полк”- Панагюрище. Военноисторическият клуб, който е един от най-добрите в страната е получил покана да участва в грандиозния Международен военноисторически фестивал „Времена и епохи” в Москва, и 7 представители на РК”Традиция” заминават за руската столица на 6 юни, съобщи председателят на клуба Методи Навущанов. В мащабното събитие ще се включат 6000 реконструктори от 22 държави. България ще бъде представена от 42-ма реконструктори от клубовете на НД”Традиция” в Добрич, Велики Преслав, Шумен, София, Казанлък, Силистра и Панагюрище.

festival

Фестивалът се провежда от 2011 г., като този път е в променен формат. За седемте си изминали издания фестът заслужи определението „Олимпиада на възстановките”. Тазгодишното издание се очаква да бъде най-мащабното. Фестивалът ще продължи 12 дни /той започна на 1 юни/ и ще покаже пред гражданите и гостите на Москва световната военна история – от Желязната епоха до 20-ти век. Очакват се стотици хиляди посетители, които ще имат възможността да се запознаят с армиите и цивилния живот през различни епохи. Чуждестранните участници са 1000. На 30 места изцялата руска столица – по улици, площади, булеварди и паркове ще се представят реконструктори от различни държави и различни исторически епохи. Посетителите ще могат да видят военни лагери, светски салони, да опитат блюда от различни времена и епохи. Подготвени са мащабни сражения, конни състезания, турнири по фехтовка и множество други забавления за посетителите.
Досега фестивалът се съсредоточаваше върху една конкретна епоха – Древния Рим, Средновековието или Първата световна война. Този път по мащаб, продължителност и разнообразие фестивалът „Времена и епохи. Собрание” – 2017 г. ще надмине всички досегашни военноисторически събития. Реконструкторите са от Русия, Беларус, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Израел, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Норвегия, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Франция, Чехия, Швеция, Естония.
Българите имат достойната задача да покажат пред гражданите и гостите на Москва славната ни военна история – от Средновековието до Втората световна война. Българската група заминава за руската столица утре и ще се включи в „машината на времето” в продължение на три поредни дни – от 7 до 9 юни. Реконструкторите „27-ми пехотен Чепински полк”- Панагюрище и техните колеги от останалите клубове ще пресъздадат персонажи от Първото и Второто българско царство, хайдутското движение, Националноосвободителните борби и Априлското въстание, Опълчението по времето на Руско-турската освободителна война, българският войник през Сръбско-българската, Балканските, Първата и Втора световна войни. Панагюрци ще развеят в Москва репликата на знамето, ушито от Райна Княгиня и развято в бунтовната пролет на 1876-та година. По този начин българската военна история ще бъде популяризирана пред огромна публика. Стотици хиляди гости и участници, изкушени от историята ще се запознаят с миналото на народа ни и славните победи на българското оръжие.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn