Представители на РК “Традиция” – Панагюрище участваха в седмото издание на Международния фестивал “Средновековен Търновград”

Реконструктори от пет държави се събраха в крепостта Царевец във Велико Търново за седмото издание на Международния фестивал на историческите възстановки „Средновековен Търновград“. Над 180 участници, обединени от тръпката към приключението и любовта към историята, от 24 до 26 юни пресъздадоха ежедневието, изкуствата и войнските умения на България, Византия и Европа от периода XII-XIV век.

Италианци, румънци, поляци, сърби и българи от клубове за историческите възстановки се включиха в реконструкциите, чиято тема тази година в крепостта Царевец бе „Цар Иван Александър – любов и дипломация“. Сред участниците във фестивала бяха и реконструктори от РК “Традиция” – Панагюрище.

Три дни в крепостта Царевец имаше демонстрации на занаяти, бит и традиции, стрелба с лък, бойни игри и турнири, куклен театър, тематично представяне на средновековното облекло и въоръжение. Вечерите завършваха с концерти и огнено шоу.

Средновековният фестивал се организира от сдружение „Търновци“, дружество „Традиция“, Община Велико Търново и Регионалния исторически музей.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn