Представителният мажоретен състав на СОУ”Нешо Бончев” взе участие в Третия национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави в гр. Свищов

Представителният мажоретен състав на СОУ”Нешо Бончев”, с ръководител и хореограф Мария Бензарова взе участие в Третия национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави, провел се на 28 май в град Свищов. Събитието се организира от Община Свищов и СОУ „Димитър Благоев” и има за цел запазване и обогатяване на традициите на ученическите фанфарни и духови оркестри и мажоретни състави, популяризиране на тяхната дейност и не на последно място творческата изява на децата.

majoretki6 majoretki7 majoretki8

В тазгодишното издание на фестивала се включиха рекорден брой участници- над 560 оркестранти и мажоретки от Кърджали, Панагюрище, Варна, Пловдив, Радомир, Несебър, с. Овча Могила, Долни Дъбник, Елена, Бургас, с.Арчар, с.Новачене, Горна Оряховица, Балчик, Димитровград, Лом, Разград, Враца и Ветово. Съставите се участваха в празнично дефиле, след което представиха своите музикални и танцови умения. Всички групи получиха плакети и грамоти за участие в прегледа.

majoretki benzarova1 majoretki9 majoretki10

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn