Представят книгата „Родът Хаджипееви – от Панагюрище до Асеновград“ на Тодор Пеев днес в музея

Книгата „Родът Хаджипееви – от Панагюрище до Асеновград“ на Тодор Пеев ще бъде представена днес, от 17:00 часа, в информационната зала на залата трезор на Панагюрското златно съкровище в Историческия музей. Книгата е посветена на будните и родолюбиви прадеди на Тодор Пеев и здравите им панагюрски корени. Изложението е онагледено с богат снимков материал, взет от семейния архив на семейство Пееви, от Пловдивския държавен архив и от архива на Исторически музей – Панагюрище.

В историята на рода Хаджипееви има моменти, които осветляват и дават подробности за непознати събития и факти. Връзките на Хаджипееви с Найден Геров, Марин Дринов, Нешо Бончев, Любен и Петко Каравелови, Филип Тотю, Димитър Золотович и още много будни личности и интелектуалци от онова време, са достатъчно показателни за общественото положение на фамилията в Панагюрище и региона.

Представянето на книгата „Родът Хаджипееви – от Панагюрище до Асеновград“ на Тодор Пеев е част от събитията, включени в Дните на духовността, посветени на будителството , организирани от община Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn