Представят романа на Георги Зарев „Проектантът”, една книга за инженери, за любов и за „Асарел-Медет“

На 26 март, понеделник, в ресторанта на хотел „Каменград“, от 18:00 часа, ще се състои представянето на романа „Проектантът“ на Георги Зарев.

Всичко на този свят – идеи, велики постижения и творби, дори и самият живот, започват с един проект. Затова професията проектант няма аналог с никоя друга по отношение на креативността си.

Това е истинската история на един амбициозен и трудолюбив млад човек от краен софийски квартал. Действието ни връща назад в безметежното време на 70-те и 80-те години на миналия век, където всичко е ясно, подредено и с точни правила. Главният герой с желание и упоритост следва своите мечти – да бъде все по-добър в професията си, да се доказва и да постига целите си. Започвайки работа като млад специалист в голям проектантски институт, той извървява дългия път от първите плахи и несигурни крачки в професията до върховете на инженерната мисъл и реализация, превръщайки се в един от хората, създали новото лице на индустриална България и разгърнали инженерния потенциал на страната.

Но „Проектантът“ е и книга за любовта. За всички тези, които са открили голямата, истинска любов и живеят с нея. Чак досега.

 

Георги Зарев – Жорж писателя, е роден в София. Завършва ВМЕИ. Работи последователно в института „Нипроруда“, във френската фирма „Мерлен Жерен“, по-късно „Груп Шнайдер“. След 2000 година развива частен бизнес. Женен, има син и две внучки.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn