Представят юбилейния алманах „Виделина” днес в читалището

Юбилейният алманах „Виделина“, обединил усилията на поетите, белетристите и художниците на град Панагюрище ще бъде представен днес, 15 юни,от 17:30ч., в музикалната зала на НЧ”Виделина-1865”.

Негови съставители са Мария Бегова и Стоян Радулов. Сборникът е посветен на 140-годишнината от обявяването на Априлското въстание в Панагюрище, 150-годишнината от основаване на НЧ”Виделина-1865”, гр. Панагюрище и 65-годишнината от създаването на Литературния кръжок ”Богдан Овесянин”, чийто приемник е Литературният клуб „Виделина”. Книгата се издава с финансовата подкрепа на Община Панагюрище по Проект за стимулиране на местни творци „Панагюрище-духовност и творчество в едно”.

„Ще имате възможност да чуете литературни и музикални творби в изпълнение на техните автори, да се запознаете с тях, да получите автографи. И заедно да пожелаем на добър час и добра съдба на алманаха на нашата читалищна виделина, изгряла за нас преди 150 години!”, споделят организаторите на събитието от Литературен салон „Виделина” и отправят покана към всички приятели да присъстват на представянето на сборника.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn