Предстои текущ ремонт на път II-37 – Панагюрище-Пазарджик-Пещера-Батак-Доспат

Инвестиционната програма на Областно пътно управление Пазарджик за 2017г. предвижда ремонти и поддръжка на републиканските пътищата I, II  и III клас, преминаващи през територията на област Пазарджик, съобщиха от Областна администрация-Пазарджик след проведеното от областния управител Стефан Мирев второ за 2017г. заседание на Областния съвет за развитие. Два пъти повече са предвидените финансови средства за текущ ремонт и поддръжка на републиканските пътища в област Пазарджик за 2017г., в сравнение с 2016г.  Предстоят текущи ремонти на път I-8 – Костенец-Белово-Септември-Пазарджик, II-37 – Панагюрище-Пазарджик-Пещера-Батак-Доспат. До края на месец юни ще започнат ремонти и изкърпвания и на път III–803–Драгор-Динката-Калугерово-Лесичово.

Предвижда се поставяне на нова хоризонтална маркировка, нова осева линия, а в момента се изготвя и задание за подмяна на знаковата маркировка на  някои  от републиканските пътищата в областта. Паралелно с ремонтите се провеждат и мероприятия по почистване на канавките и изсичане на храстова растителност.

На заседанието са присъствали  кметове и зам. кметове на общини, председатели и представители на общински съвети, представители на сдружения на работодатели от областта. По покана на областния управител в заседанието взимат участие директорът на Областно пътно управление – инж. Мая Шимбова и управителят на  „Напоителни системи” ЕАД клон Тополница – Николай Чалъков.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn