Предупреждават за поледици в по-голямата част от страната през нощта и в събота

За тази вечер е обявен оранжев код за поледици в девет области. Предупреждението е в сила за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Пловдивска, Хасковска, София-град и София-област. Синоптиците отбелязват, че поради отрицателните температури в приземния слой и валежите от дъжд на места в тези райони се образуват поледици.

За други 12 области е в сила жълт код за поледици и заледявания. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Пернишка, Кюстендилска, Пазарджишка, Старозагорска, Сливенска, Варненска, Добричка, Силистренска, Шуменска, Разградска, Търговищка.
 
През нощта и в сутрешните часове в събота ще преобладава облачно време и на много места все още ще има валежи от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за образуване на поледици и заледявания.

Минималните температури ще са от минус 5 – минус 2 градуса,на много места в северните райони от страната до 0 – 5 градуса в южните и по Черноморието.

По-късно през деня преваляванията ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са в широки граници от 3 – 7 градуса в Северна до 8 – 13 градуса на места в Южна България.

Жълт код за поледици е обявен за 18 области на страната и София-град за 3 март, събота, сочи справка в НИМХ-БАН. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Търговищка, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Пловдивска, Пазарджишка, Пернишка, София-град и София-област. 

Синоптиците предупреждават, че в тези области през нощта и в събота преди обяд има условия за образуване на поледици и заледявания.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn