През първото полугодие най-много катастрофи, жертви и ранени са регистрирани по пътищата на община Пазарджик. Трета в статистиката е община Панагюрище

Очаквано и през първото полугодие на настоящата година най-голям брой ПТП са регистрирани по пътищата на община Пазарджик – общо 239 или 58%, от които 60 тежки със 17 загинали и 78 ранени, съобщи вчера шефа на „Пътна полиция“ Асен Гешев. Втора в негативната класация е община Септември, където пътните инциденти са 50, тежките – 18, с двама починали и 20 ранени. Трети, четвърти и пети в статистиката са Панагюрище, Пещера и Велинград, съответно с по 10, 8 и 6 тежки катастрофи, довели до 12, 13 и 7 ранени на пътя. Ранени няма в общините Брацигово и Лесичово, а най-малък е броят на ПТП-тата на територията на Стрелча – 2 и Лесичово – 4.

Според отчета за полугодието за област Пазарджик най-много катастрофи се случват в петък, а най-голям е броят на загиналите по пътищата в неделя и понеделник. Като количество броят на пътните инциденти на територията на населените места и извън тях е приблизително равен, но 89% от загиналите са при сблъсъци извън градовете и селата. Най-голям е броят на починалите водачи на пътни превозни средства в сравнение с останалите участници в движението, става ясно още от данните на сектор „Пътна полиция”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn