Преизбраха Спаска Тасева за председател на НЧ”Виделина-1865”

Спаска Тасева бе преизбрана за председател на НЧ”Виделина-1865” за още един мандат. Тя получи  пълната подкрепа на всички присъстващи на Отчетно-изборното събрание на НЧ”Виделина – 1865”, гр. Панагюрище, което се проведе на 29 март.

За членове на читалищното настоятелство бяха избрани Анна Горинова, Андрея Манев, Донка Терзийска, Ирина Ботева, Нистор Хаинов, Нора Кунчева, Петър Тодоров, Пламен Търкаланов, Стефан Рапонджиев и Димитър Найденов.

Проверителна комисия ще бъде в състав Георги Гергинеков, Николинка Дееничина и Павлинка Тушлекова.

Спаска Тасева благодари за доверието и обеща, че продължи да работи в посока привличане на млади хора в самодейните състави, привличане на средства и осъществяване на ремонта на сградата на читалището.

В началото на събранието Тасева направи доклад за дейността на читалище „Виделина-1865“ за 2018 г. и обобщи по-важното от изминалия тригодишния период.

„Обобщавайки това, което е свършено през изминалите три години, аз определено смятам, че читалище „Виделина” заема своето достойно място в културния афиш, в живота на Панагюрище и в културната история на нашия град. То зае място, подобаващо и достойно, такова, каквото му е налагано в годините от нашите предшественици. И аз, с удоволствие и гордост бих казала, че читалището ни живее и продължава традициите от най-силните си времена. За всичко това дълбок поклон и благодарност на всички!”, каза с нескрито вълнение Тасева.

Отчетен доклад на Проверителната комисия на читалището за 2018 г. прочете Павлинка Тушлекова. Приет бе и бюджета на читалището за 2019 година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn