Премиерният спектакъл на световноизвестния цирк „Балкански“ в Панагюрище е на 8 юни

Дирекцията на българският академичен цирк „Балкански” и световноизвестната циркова династия Балкански представят за първи път в Панагюрище, от 8-ми до 11-ти юни, своята нова супер продукция „Европа под брезентовото небе”, която се посвещава на големите български циркови фамилии и в чест на 120 години от създаването на българското цирково изкуство.

Академичен цирк „Балкански” е построен на стадиона и изнася своите спектакли от четвъртък до събота – от 17:00 ч. и 20:00 ч., а в неделя – от 11:00 ч. и 16:30 ч. Билети на касата на цирка. Премиерният спектакъл ще бъде на 8 юни от 20 часа. Balkanski 31 (1 of 1)

Участват артисти от 8 държави – Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна и България. Екстремния номер „Глобусът на смъртта” се изпълнява от шест мотоциклетиста от далечна Колумбия – Хел Райдърс. STM_9312В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век” 2016 и носителка на „Икар” за цирково изкуство 2017 – еквилибристката Кристина Костова. За веселото настроение на деца от всички възрасти се грижи най-добрия клоунски дует на Португалия – Мариани.STM_8832 _J0A2527

Носителите на „Сребърен клоун” от Световния цирков фестивал в Монте Карло, на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на „Златен век” – Звезда, на Министерството на културата.

Велизара и Николай Балкански ще изпълняват легендарният атракцион „Колелото на смъртта” през 2017 г. за последен игрален сезон.STM_0960

Balkanski 25 (1 of 1) _J0A2528Академичен цирк „Балкански“ работи по специална социална програма, според която във всеки град, се канят безвъзмездно деца и възрастни от социалните домове да посетят спектакъла, като така се задоволи естествената нужда от духовно потребление на социално изолирани групи. За което г-н Балкански е получил множество благодарствени писма и поздравителни адреси, които той събира от 17 години в специална книга.
Шапитото на фамилия Балкански е най-голямото пътуващо съоръжение на Балканския полуостров, един от най – красивите циркове в Европа като интериор и дизайн, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2013 г. насам, а от 16.04.2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен” от Българската академия на науките и изкуствата.

Тел. за информация: 0878/ 57 06 02Летящия мотоциклетист Преди рок танца сжфнтфДресура на котки 3 Тел 2STM_0358STM_0052

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn