Премиерът Бойко Борисов огледа напредъка по изграждането на довеждащия газопровод до Панагюрище и Пирдоп. До момента са трасирани 12,5 км.

„Въпреки пандемията инвестициите в България не само не намаляват, но и се увеличават. Имаме много добре квалифицирани работници, разполагаме с магистрална, жп, енергийна инфраструктура, у нас е и най-ниският данък в Европа. Цялата тази стабилност води до повишаване на Брутния вътрешен продукт, а оттам и на доходите на хората във всички сектори.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място напредъка по изграждането на довеждащия газопровод до Панагюрище и Пирдоп, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Довеждащият газопровод до Панагюрище и Пирдоп ще бъде с дължина 61,5 км, като освен линейната част е предвидено да бъдат изградени и две автоматични газорегулиращи станции (АГРС) – едната в близост до гр. Панагюрище, а другата в близост до гр. Златица. Реализирането на проекта ще създаде условия за газоснабдяване на предприятия, административни сгради, както и за битово потребление в общините Панагюрище, Пирдоп, Златица, Лесичово и др. За обекта са доставени основните стоманени тръби, фитинги, газова арматура и оборудване за АГРС, които са 100 % финансирани от Международен Фонд „Козлодуй”. До момента са трасирани 12,5 км.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn