Премиерът Борисов откри „Арена Асарел“. Свръхмодерната зала се оказа тясна за всички, които желаеха да присъстват на събитието

Лично министър-председателят на Република България Бойко Борисов откри свръхмодерната многофункционална зала „Арена Асарел”. Уникалната зала, която разполага с 2000 места за посетители, не успя да събере всички желаещи да присъстват на това значимо за Панагюрище събитие.

1

2Освен премиера Борисов, сред официалните лица на церемонията по откриването бяха вицепремиерът Томислав Дончев, заместник-министърът на спорта Калин Каменов, евродепутатът Владимир Уручев, посланикът на република Беларус в България, инвеститорът на залата, кметът и заместник-кметовете на Панагюрище, депутати от Пазарджишки избирателен район.
Министър-председателят даде висока оценка на  резултата от инвестираните 14 млн. лв., колкото е стойността на мащабния проект на „Асарел-Медет“ АД – „Арена Асарел“, реализиран с публично-частно партньорство с Община Панагюрище. При откриването премиерът Борисов каза, че когато се работи с душа и сърце, се случват добри неща като тази зала.
Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков определи събитието като знаково за настоящото и идното поколение. Пожела в залата да тренират много шампиони. Сподели, че реализирането на проекта е сбъдната мечта за него и за поколения панагюрци, стотици спортисти и любители на спорта.

boiko celuva krust
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки също сподели удовлетворението си от реализирането на този крупен проект. Определи деня като особено важен в историята на спорта на община Панагюрище. Залата да се превърне в арена, на която родните спортисти ще срещат спортисти от европейска и световна величина. Мястото, отредено за спортните награди в най-скоро време да се окаже недостатъчно, пожела градоначалникът на община Панагюрище.
Откриването на залата е съпътствано от провеждането на първия по рода си международен турнир по тенис на маса от висок ранг „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open „Асарел България Оупън“. Турнирът има всички шансове да позиционира България в спортния календар на Европа при тениса на маса, каза по време на тържественото откриване на залата Иван Александров, председател на Управителния съвет на сдружение „Асарел България Оупън“.

5Новата зала бе благословена от свещеници от Панагюрска духовна околия, а лентата прерязаха министър-председателят Бойко Борисов, проф.д-р Лъчезар Цоцорков и кметът на общината Никола Белишки. Символично разиграване направиха една от младите надежди на панагюрския тенис Кръстина Иванова и проф. Цоцорков.

v maneva  Музикалният талант Виктория Манева  изправи публиката на крака с изпълнението си на живо на химна на Република България.

 

 

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn