Преносният газопровод до Панагюрище и Пирдоп ще струва 45 млн. лева

Изграждането на преносен газопровод, който да свърже националната газопреносна мрежа с Панагюрище и Пирдоп ще струва 45 млн. лева с ДДС, става ясно от обявление на „Булгартрансгаз“ ЕАД.


Трасето на газопровода ще премине през територията на общините Септември, Лесичово и Панагюрище (в Пазарджишка област), а също през общините Пирдоп и Златица (Софийска област). Освен самото изграждане на газопровода, изпълнителят трябва да изготви документация на имотите, засегнати при строителството, да идентифицира собствениците или ползвателите на земи. Негова задача е да определи размера на обезщетенията за унищожена или пропусната реколта, или за нанесени щети при строителството, да договори и изплати обезщетенията.

Прогнозната стойност на поръчката е близо 30 млн. лева с ДДС. Това обаче е частта, която се възлага за изпълнение и не включва стойността на материалите и оборудването, които са ангажимент на възложителя да ги достави. Като се включи разходът за тях, поръчката е в размер 45 млн. лв. с включен ДДС. Проектът се изпълнява със средства от Международния фонд „Козлодуй“ по правилата на Европейската банка за възстановяване развитие и е съфинансиран от „Булгартрансгаз“, като съотношението между тях е 50/50%. В същия проект влиза изграждането на тръбопровод също до общините Свищов, Банско и Разлог, като общата дължина на тръбите е 122 километра.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn