Преподавателите Снежина Машева и Цветана Мулешкова са сред кандидат-менторските екипи по програма „Роботика за България“

На 10 октомври приключи крайният срок за кандидатстване по програма „Роботика за България“. В конкурса се включиха 36 екипа от по двама учители, преподаващи на територията на едно и също училище. Сред кандидатите е и екип на СОУ „Нешо Бончев“, Панагюрище. Това са преподавателите Снежина Машева и Цветана Мулешкова.
Програма „Роботика за България“ се реализира в партньорство между Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България и има за цел да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип, чрез създаване условия за изграждане и подготовка на училищни отбори по роботика.
Одобрените менторски екипи ще бъдат включени е двудневно обучение в София, с осигурени транспортни разходи, 6-месечна виртуална подкрепа по въпросите за конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom и обучение за работа в екип и менторство. Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България ще осигурят и обoрудване за дейността на един отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и маса за състезателнo поле. Одобрените двойки менторски екипи ще бъдат обявени на сайта на ФРГИ на 26 октомври 2015 г.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn