Прерязаха лентата на „Уни Хоспитал“ в Панагюрище. Присъстваха премиерът Борисов и още високопоставени гости

Премиерът Бойко Борисов присъства на официалното откриване на модерния многопрофилен медицински комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение „Уни Хоспитал“  в Панагюрище. Заедно с него днес в Панагюрище пристигнаха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.  Събитието уважиха и депутати от Пазарджишки регион, областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова, кметове, президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на бизнеса.

boiko 22Откриването на болницата започва с тържествен водосвет. Лентата на новата болница сряза премиерът Бойко Борисов в присъствието на кмета на Панагюрище Никола Белишки, професор д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД, д-р Борислав Ацев, управител на „Асарел Панагюрище Здраве” ООД,  управителя на МБАЛ „Уни Хоспитал” д-р Лучия Добрева.

„Този проект е нашият пореден пример как с обединени усилия на община, бизнес и държава може да се ускори решаването  на важни за хората проблеми в малките населени места. Този проект освен здравно обслужване носи след себе си и много нови работни места, възможности за обучение, медицинско развитие, медицински туризъм от страната и чужбина, което е шанс за малкия и средния бизнес тук в региона. Но, най-важното е, че това е инвестиция в бъдещите здрави и силни поколения”, каза професор д-р Лъчезар Цоцорков. Бойко Борисов получи  от професор Цоцорков копие на фиалата от Панагюрското златно съкровище, логото на новооткрития медицински комплекс представлява стилизираната фиала на съкровището, а управителят на болничния комплекс – икона на Св. Никола и пожелание до болницата да бъде изграден и параклис, който да носи надежда и упование на болните.prof

В България вече можем да говорим за поне 20-30 болници, които са на свръхвисоко ниво, каквато е и откритата днес болница в Панагюрище“, каза премиерът Бойко Борисов на откриването на многофункционален медицински комплекс.

13410738_10209068332962949_270626865_o

Инвестицията от над 90 млн.лв. е най-мащабната за българското здравеопазване през последните 25 години и заради нея „Асарел-Медет“ АД и „Асарел Панагюрище Здраве“ АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 година от Българската агенция за инвестиции и сертификат от Министерството на икономиката за „Инвеститор Първи клас“.

Проектът е реализиран като публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД, привлечени от дружеството инвеститори и десетки лекари и медицински специалисти от региона и страната.

dr IMG_7557 Модерният медицински комплекс разполага с 19 стационарни и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника от последно поколение, която е уникална не само за България, но и за Югоизточна Европа. 718 души е медицинският и немедицинският персонал на „Уни Хоспитал“, в чието обучение и развитие ежегодно ще се инвестират над 400 хил.лв. Девизът на медицинския комплекс е „Всичко за здравето под един покрив“, като отпратка към комплексния и интердисциплинарен подход към пациента – от профилактиката и диагностиката до лечението, рехабилитацията и дългосрочните грижи.

IMG_7522 boiko hora

ekip IMG_7548 IMG_7553IMG_7537 IMG_7541lenta

 

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn