Приемат електронни заявления за помощ за деца, записани в първи и 8-и клас

Семействата, които имат записани деца в 1 и 8 клас в държавно или общинско училище, могат да подават електронни заявления за еднократна помощ, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Помощта за покриване на част от разходите в началото на учебната година може да се заявява независимо от дохода на семейството.

Двете електронни услуги – за ученици, записани в 1 и в 8 клас са достъпни през Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“ на адрес https://edelivery.egov.bg.

Заявлението-декларация за отпускане на помощ се подава след записване на детето в съответното училище, но не по-късно от 15 октомври.

Необходимите удостоверителни документи могат да бъдат прикачени и подадени по електронен път чрез създадената от агенция „Електронно управление“ електронна форма на заявление.

Подателят трябва да притежава Персонален идентификационен код  на Националния осигурителен институт , на Национална агенция за приходите  или стационарен или мобилен квалифициран електронен подпис.

Заявлението може да се подава и в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес на семейството.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn